Bel met Irene: 06 – 10 20 81 28
Volg Irene via social media:
Title Image
Home  /  Training Ambassadeurschap in de zorg en welzijn

Training Ambassadeurschap voor zorg en welzijn

Training “Ik als Ambassadeur” geaccrediteerd door Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en Registerplein

Prachtig nieuws: de training “Ik als Ambassadeur” is, naast de reeds jarenlange accreditatie door Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), nu ook geaccrediteerd door Registerplein.

Door de toekenning van 11 RP geven zij aan dat deze training relevant is en kwalitatief bijdraagt aan de beroepsuitoefening van sociaal professionals.

Denk jij ook dat deze training voor jou, jouw collega’s/team en/of organisatie interessant is? Ben je nieuwsgierig naar de inhoud en toepasbaarheid bij bv het werven van nieuwe collega’s, het profileren van jouw organisatie of het aantrekken van nieuwe cliënten?

Neem een kijkje in de scholingsagenda van Registerplein via https://lnkd.in/e67JDU3j

Inleiding training Ambassadeurschap

Ook voor organisaties in de zorg- en welzijnssector wordt het steeds belangrijker zich te profileren. Medewerkers zijn het visitekaartje bij uitstek en daarmee belangrijke ambassadeurs van de organisatie. Hierdoor worden, naast vakinhoudelijke kennis, communicatieve en met name ook commerciële vaardigheden steeds belangrijker. En juist die laatste vaardigheden zijn vaak door medewerkers wat lastig te vertalen naar hun dagelijkse werk. De training Ambassadeurschap maakt van medewerkers trotse werknemers die op een effectieve, professionele, betrokken en enthousiaste manier invulling geven aan contacten met zowel in- als externe gesprekspartners. Zoals potentiële cliënten, verwanten, doorverwijzers en andere belanghebbenden.

Doel

Deze training richt zich op de bewustwording bij de deelnemers van hun sleutelrol bij het ambassadeurschap van de organisatie. Het geeft inzicht in wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan de missie en visie. Ze krijgen daadwerkelijke handvatten om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Doel is dat de relaties met gesprekspartners meer opleveren en worden uitgebouwd.

Doelgroep

Medewerkers zorg- en welzijnsorganisaties en overige non-profit organisaties.

Onderwerpen

 • Bewust worden, nut en noodzaak
 • Trots uitstralen
 • Verjaardagfeestgesprekken/pitchen
 • Regie houden in gesprekken
 • Sturen op vooraf vastgestelde doelen
 • Omgaan met verschillende typen gesprekspartners
 • Omgaan met weerstand en kritiek
 • Netwerken
 • Marketing van dienstverlening
 • Overtuigingskracht
 • Onderhandelen
Training Ambassadeurschap voor zorg en welzijn

Praktisch

 • Deelnemers: min. 2 en maximaal in overleg.
 • 2 à 3 dagdelen met tussenliggende periode van circa 3 weken.
 • Incompany; dus altijd maatwerk. Onderwerpen dienen als leidraad.
 • “Action learning”. Direct combineren van leren en doen.

 

Accreditaties en Erkenningen

De training “Ik als Ambassadeur” is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Deelnemers aan deze training ontvangen voor 3 dagdelen 11 beroepspunten. https://skjeugd.nl/scholing/opleidingen/ik-als-ambassadeur/

Vendium staat ingeschreven in het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). Hierdoor voldoet Vendium aan de Europese Richtlijn voor BTW-vrijstelling. Mijn diensten zijn hierdoor vrijgesteld van BTW.

Training Ambassadeurschap voor zorg en overheid

Download deze Brochure
Klik op de afbeelding om mijn Brochure te downloaden

Referenties

Jarabee / Petra Hummel:
Wij hebben als intaketeam van Jarabee de training ” Ik als ambassadeur” gevolgd en zijn ons meer bewust geworden van het belang van onze eigen sociale zakelijkheid. We weten nu welke houding we hierin kunnen aannemen, passend bij een ieder van onszelf. Dit resulteert regelmatig in een nieuwe hulpaanvraag bij Jarabee. We kunnen nu het hulpaanbod van Jarabee in een gesprek met verwijzers goed uitleggen en uitdragen. We zijn als intaketeam door de training bewuster geworden dat we zelf ook een financiële plek innemen in de organisatie.

Zozijn / Ria Tijhaar:
Inmiddels 6 trainingen van 2 dagdelen verder en de evaluaties uit de groepen ambulante ondersteuning liegen er niet om. Deelnemers geven aan veel inzicht te hebben gekregen in hun rol als ambassadeur. Samengevat, een zeer geslaagde training; door maatwerk en deelnemers naast kennis veel te laten oefenen. Een verrijking voor onze medewerkers en organisatie.

Corno van Renssen, directeur GSBB Stichting voor Beheer en Bewindvoering:
“Irene trainde ons bewindvoerderskantoor in een goede communicatie met onze verwijzers en samenwerkingspartners. Ze deed dat op een leuke, inspirerende manier. Met haar enthousiasme heeft ze ons geholpen om betere ambassadeurs van GSBB te zijn. Ze had zich goed verdiept in ons werk en belevingswereld, waardoor we er met elkaar in slaagden een praktische vertaling van het geleerde te maken. Irene doet haar werk energiek, creatief en onderhoudend. Ze is een goede trainer.”

MeanderGroep / Mandy Boosten:
“Tijdens de training “Ambassadeurschap” veel geleerd en goede adviezen gekregen. Hoop in de toekomst op verdere vruchtbare samenwerking.”

Arcon / Alice ten Dam:
Dankzij Irene’s kennis en enthousiasme direct toepasbare ideeën opgedaan voor het werk van Arcon. Bedankt.

Ambiq / Els Oonk:
Het team gastdames heeft genoten van de training te meer door toedoen van de trainer. Haar enthousiasme en flair werken heel aanstekelijk. Kortom een aanrader!

Koninklijke Kentalis / Jantien van Olst :
Het waren leerzame, enthousiasmerende en vruchtbare dagen die hebben geresulteerd in een paar mooie actieplannen.

Overige trainingen van Vendium:

Neem vrijblijvend contact met mij op
Volg Irene:

Ik kom graag met u in contact!

Bel met Irene: 06 – 10 20 81 28